Топче

Версия от 15:18, 2 септември 2014 на Volcanakittycity (беседа | приноси) (→‎Топчета, истории и герои)
(разл) ← По-стара версия | Текуща версия (разл) | По-нова версия → (разл)

Топчето е сфера, чийто радиус е до 5 см. По-големите са детски играчки, а по-дребните се използват за други работи, слагат ги в дезодорантите например, с цел съставките да се разбъркват по-добре при разклащане.

Топчета, истории и героиРедактиране

Топчетата обичат да подскачат(силиконовите). Те също така обичат да се врат на гъза на географията, например на тавана, под леглото или в канала и да хващат паяжини.
Известна легенда е тази за топчето Топи. То напуснало играта си, за да пътешества по света. Много днешни топчета от най-различни шантави игри се опитват да му подражават, но повечето не са успели да направят околосветско пътешествие. Просто се губят из канализациите, моретата, таваните и сметищата(попадат там, след като паднат в някой контейнер за боклук).
Топчета се използват за игра на котбол.

Топчета при животнитеРедактиране

При мъжкото на котката, котаракът, натурално се срещат по две топчета под опашката. Техният диаметър при възрастните котараци варира между 1-2 сантиметра. Те не са за игра, а служат на животното. Често котараците си ги чистят, за да си доставят удоволствие. Не се опитвайте да ги вземете - ако оцелеете, то ще бъдете издрани и обезобразени. Също така котараците не трябва да бъдат ритани по топчетата - има опасност да станат стерилни.